Om
Allium Purple sensation

Eva är i grunden biolog med utbildning från Sveriges Lantbruksuniversitet. Ett stort trädgårdsintresse har alltid funnits med och jag har därför valt att komplettera min biologutbildning med trädgårdutbildning. Jag har läst ekologisk trädgårdsutbildning vid Alma folkhögskola och har ett flertal kurser från Sveriges Lantbruksuniversitet såsom färg och formlära, växtlära, markvetenskap, markbyggnad, och fritidsodling.

 

Jag har hållit i trädgårdskurser sedan 2006, först i Studieförbundet Vuxenskolan och Grimslövs folkhögskolas regi, men sedan 2010 i egen regi. Jag är nu tillbaka i min barndoms trädgård sedan 2006 och arbetar kontinuerligt för att bygga upp en trädgård för inspiration och lärande likväl som avkoppling och upplevelse.

Om oss!

 

Stubbalycke Trädgård drivs av Eva och Daniel Uppsäll.

 

Stubbalycke Trädgård ligger utanför Älmhult i en by som heter Virestad. Stubbalycke är en släktgård som varit i familjen sedan 1814.

Varje generation har använt trädgården på sitt sätt. Vår familj flyttade hit 2006 och sedan dess har den stora fantastiska trädgården varit vår passion och är under ständig förändring och uppbyggnad.

 

Vår verksamhet står idag på flera ben:

 

  • Kursverksamhet med trädgårdsinriktning
  • Trädgårdsplanering
  • Beskärning av fruktträd av Riksförbundet Svenska Trädgårds certifierad fruktträdsbeskärare.

 

 

 

 

Daniel är civilingenjör med inriktning mot miljö- och vattenteknik från Uppsala universitet. Här finns ett stort intresse för träd och trädvård. Jag har Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård för fruktträdsbeskärare, en certifiering som garanterar beskärning som långsiktigt bygger upp dina fruktträd. Jag har också delar av arboristutbildning med trädklättring och motorsågskörkort.